18.05.2017 10:30

Amerikaans jeugdinternational naar Excelsior

SBV Excelsior heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Desevio Payne. De verdediger komt transfervrij over van FC Groningen en tekent in Kralingen een contract voor 2 seizoenen.

Excelsior heeft tevens een optie om het contract nog eens met 1 jaar te verlengen. "Ik heb een paar weken geleden een eerste gesprek gehad en dat voelde eigenlijk meteen goed", zegt Payne, die in verleden verschillende jeugdinterlands voor de Verenigde Staten speelde, op de clubsite van Excelsior. "Het was een positief gesprek en het verhaal sprak mij meteen aan, net als de trainer. Excelsior is misschien een kleinere club dan FC Groningen, maar het is wel een warme club. Dat merkte ik meteen toen ik er was. Ik wil mij focussen op speeltijd en daarom is Excelsior volgens mij de juiste keuze."

Payne werd geboren in de Verenigde Staten, maar voelt zich desondanks thuis in Nederland. "Mijn ouders wonen in Hoofddorp, maar woonden oorspronkelijk in Amerika. Mijn moeder is Nederlandse en mijn vader Amerikaan. Ze hebben elkaar daar ontmoet en ik ben daar ook geboren, in Greenwood. Toen ik twee was zijn we naar Nederland verhuisd."

De verdediger kwam dit seizoen tot 6 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Groningen. "Bij FC Groningen heb ik de tijd niet gekregen om te laten zien wat ik kan. Ik heb wel wat wedstrijden gespeeld, maar zij konden mij daar niet de garantie geven dat ik veel zal gaan spelen. Dus was het beter en het verstandigste om uit elkaar te gaan. Bij Excelsior hoop ik die speelminuten wel te gaan maken."

"Ik ben een rechtsback met als belangrijkste doel natuurlijk om het achterin dicht te houden", vervolgt de mandekker. "Ervoor zorgen dat de tegenstander niet kan scoren, dat is mijn voornaamste taak. Daarnaast wil ik natuurlijk ook aanvallend mijn steentje bijdragen als dat kan. Bij Excelsior voel ik de passie en de prettige sfeer. Ik heb een goed gevoel bij de club en veel zin om daar aan de slag te gaan."

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner