18.05.2017 10:40

VVCS wil verbod op kunstgras in Eredivisie

Het Polman Stadion is klaar voor de competitiewedstrijd Heracles Almelo - ADO Den Haag (07-05-2017).
Het Polman Stadion is klaar voor de competitiewedstrijd Heracles Almelo - ADO Den Haag (07-05-2017).

De spelersvakbond VVCS heeft in samenwerking met 12 aanvoerders een statement gemaakt tegen kunstgras in de Eredivisie. De kritiek op de ondergrond is de afgelopen jaren enkel toegenomen.

"Voetballen op kunstgras verandert het spel en beïnvloedt de ontwikkeling van het Nederlands voetbal op een negatieve manier", aldus VVCS-directeur Danny Hesp in het officiële statement. "We moeten met zijn allen deze ontwikkeling stoppen en beginnen om de Eredivisie kunstgrasvrij te maken. Met dit statement willen we de discussie aanwakkeren om samen met alle betrokkenen tot de beste oplossing te komen voor het Nederlandse topvoetbal."

"Ik weet zeker dat met kunstgras het Nederlandse voetbal verder achterop zal raken", vertelt Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt. "Het is niet voor niets dat in Europese competities geen enkel team op kunstgras speelt." Ajax-aanvoerder Davy Klaassen overweegt een vertrek uit Nederland vanwege kunstgras. "Van zulke velden ga je er serieus over nadenken om weg te gaan uit Nederland. Voetbal is niet eens leuk meer op zulke velden", aldus Klaassen.

Naast Kuyt en Klaassen hebben ook Luuk de Jong (PSV), Stijn Schaars (sc Heerenveen), Ron Vlaar (AZ Alkmaar), Willem Janssen (FC Utrecht), Sander Duits (Go Ahead Eagles), Sergio Padt (FC Groningen), Gregor Breinburg (NEC Nijmegen), Guram Kashia (Vitesse), Jordens Peters (Willem II) en Stefan Thesker (FC Twente) zich uitgesproken tegen kunstgras.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner