18.05.2017 11:50

Göteborg-AIK uitgesteld vanwege matchfixing

De topper in de Zweedse voetbalcompetitie tussen IFK Göteborg en AIK Solna is uitgesteld vanwege een ernstige verdenking van matchfixing.

Een speler van AIK was een groot geldbedrag beloofd als hij ervoor zou zorgen dat AIK zou verliezen. De speler, van wie de identiteit niet bekend is, waarschuwde vervolgens de voetbalbond. Het duel stond voor donderdagavond gepland. De Zweedse voetbalbond sprak in een verklaring van een ernstige aanval op het Zweedse voetbal. "We zullen dit nooit, maar dan ook nooit accepteren", zei Håkan Sjöstrand, de baas van de bond. De politie is ingeschakeld en heeft een onderzoek ingesteld.

De competitie in Zweden begon begin april en is momenteel toe aan speelronde 9. Göteborg staat na 8 wedstrijden met 10 punten op de elfde plaats, terwijl AIK na evenveel wedstrijden met 14 punten op de zesde plaats in de Allsvenskan staat. Bij Göteborg staan onder meer Mattias Bjärsmyr (ex-Roda JC) en Søren Rieks (ex-NEC) onder contract. Simon Thern wordt momenteel door AIK gehuurd van sc Heerenveen, terwijl ook Denni Avdić (onder meer ex-PEC Zwolle) speelt voor AIK.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner