18.05.2017 12:27

'Bournemouth wil opnieuw in zee met Aké'

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

AFC Bournemouth is van plan om Nathan Aké aankomend seizoen opnieuw over te nemen van Chelsea. De Nederlandse verdediger annex middenvelder speelde tijdens de eerste seizoenshelft op huurbasis namens The Cherries, maar Chelsea besloot om Aké tijdens de afgelopen transferperiode terug te halen naar Londen.

Aké, die tijdens de eerste seizoenshelft een uitstekende indruk achterliet bij Bournemouth, kwam tijdens de tweede seizoenshelft bij Chelsea amper aan spelen toe. De 22-jarige verdediger kwam, met nog 1 competitiewedstrijd te gaan, tot 2 wedstrijden in de Premier League namens Chelsea. Daarnaast mocht hij 3 keer opdraven in de FA Cup.

Volgens The Guardian is Bournemouth nu van plan om Aké terug te halen naar Zuid-Engeland. Bournemouth heeft 30 miljoen euro over voor Aké, maar zou voor dat bedrag ook reservedoelman Asmir Begović willen overnemen van Chelsea. De international van Bosnië & Herzegovina vertrok in de zomer van 2015 van Stoke City naar Chelsea, maar zou weer meer aan spelen toe willen komen.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner