18.05.2017 19:15

Aké, Padt, De Ligt opvallende namen bij Oranje

Bondscoach Dick Advocaat heeft enkele opvallende namen bij de voorselectie van Oranje gehaald. Het Nederlands elftal speelt in mei en juni 3 interlands, Sergio Padt kan debuteren bij het nationale elftal.

De keeper van FC Groningen maakt de laatste jaren een sterke indruk in de Eredivisie en behaalde dit seizoen de play-offs met zijn team. De goalie is 1 van de 31 spelers die in de voorselectie zitten, enkele spelers vallen nog af voor de interlands tegen Marokko (vriendschappelijk), Ivoorkust (vriendschappelijk) en Luxemburg (WK-kwalificatie).

In de komende interlandperiode kan ook Nathan Aké debuteren voor Oranje. De back van Chelsea kende een bijzonder jaar, waarin hij de eerste seizoenshelft goed speelde voor AFC Bournemouth. In de winterperiode haalde de de landskampioen van Engeland Aké terug, waarna hij weinig speeltijd kreeg in Londen. Desalniettemin haalt Advocaat de vleugelverdediger bij de voorselectie.

Mogelijk doet de kersverse bondscoach dit om te voorkomen dat de talentvolle Aké voor Ivoorkust kiest. De verdediger beschikt over een dubbel paspoort en mag voor beide landen uitkomen. Als Aké deze interlandperiode debuteert voor het Nederlands elftal, mag hij niet meer uitkomen voor Ivoorkust. Ook Matthijs de Ligt is weer van de partij.

Voor de jonge verdediger van Ajax staat zijn terugkeer bij Oranje in het teken van revanche. De Ligt debuteerde op rampzalige wijze tegen Bulgarije, waar hij in de eerste helft er niet goed uitzag bij de goals van de Bulgaren. In de afgelopen weken haalde De Ligt zijn gram in het elftal van Ajax, hij speelde enkele prima wedstrijden, waaronder in de Europa League.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner