18.05.2017 20:20

Roda JC knokt zich naar zege in Helmond

Roda JC Kerkrade heeft donderdagavond een benauwde zege geboekt op bezoek bij Helmond Sport. De Eredivisionist had veel moeite met de nummer dertien van de Jupiler League, maar won wel met 0-1.

De Koempels kenden een slechte week met de nederlaag bij Vitesse. Trainer Yannis Anastasiou besloot daarop drie spelers uit zijn selectie te zetten. De elf die in het Lavans Stadion aantraden deden het in de eerste helft niet veel beter. Helmond Sport, dat dertiende werd in de Jupiler League, kreeg voor de rust zelfs de beste kansen. De snelle Furhgill Zeldenrust zorgde voor gevaar en Roda JC-doelman Benjamin van Leer moest ingrijpen op een fraai schot van Jason Bourdouxhe. De Limburges konden daar weinig tegenover zetten. Pas in de slotseconde schoot Beni Badibanga hard naast.

Na de pauze leken de bezoekers orde op zaken te stellen voor de zwakke eerste helft. Een schot van Mikhail Rosheuvel belandde via de paal voor de voeten van Dani Schahin, die voor een leeg doel de 0-1 aantekende. Adil Auassar bewees zijn ploeg even later echter een slechte dienst door rood te pakken na een oliedomme overtreding op Bourdouxhe. Helmond Sport zocht daarna de aanval en schoot via Steven Edwards net naast. Ook Zeldenrust zorgde voor gevaar, maar doelman Van Leer zag zijn schot in het zijnet belanden. De Helmonders zagen dat hun gasten er nauwelijks nog uitkwamen, maar konden zelf ook geen grote kansen meer forceren.

De 0-1 zege wordt aanstaande zondag door Roda JC verdedigt in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Dan trappen beide ploegen om 12:30 uur opnieuw tegen elkaar af.

Door: Bob van Dijk