18.05.2017 21:41

Favoriet Cambuur niet verder dan 1-1 bij MVV

SC Cambuur houdt de beste papieren over aan de eerste halve finale van de play-offs tegen MVV: 1-1. Voor de Cambuur-spelers is gelijkspelen redelijk bijzonder, want dit deden ze twee maanden geleden voor het laatst. Zondag is de return in Leeuwarden, het tweeluik wordt dan beslist.

De eerste kans voor thuisploeg MVV betekende direct een goal. Joeri Schroyen stoomde goed op via de linkerkant en zag zijn voorzet, via een Cambuur-speler, bij ploegmakker Kelechi Nwakali komen. Die laatstgenoemde faalde niet van dichtbij. Binnen een paar minuten stond het weer gelijk. Robbert Schilder verstuurde een prachtige lange pass richting Sander van de Streek, die de op Messi-achtige-wijze aannam. Vervolgens dribbelde hij kort en plaatste hij het leer in kruising. MVV bleef na de gelijkmaker de gevaarlijkste ploeg, maar gescoord werd er niet meer in Maastricht.

SC Cambuur speelde op 19 mei 2017 voor het laatst gelijk. Tegen FC Volendam kwamen ze toentertijd niet verder dan 1-1 gelijkspel. Hierna werd een indrukwekkende serie neergezet. In 7 duels werden 18 punten behaald. Mede door deze goede serie ging Cambuur als hoogst genoteerde kandidaat de play-offs in. Aan de andere kant pakte MVV uit 7 duels maar 4 punten. Hierdoor eindigden de ploeg als zevende in de Jupiler League en mochten ze de play-offs in. De winnaar van het tweeluik tussen MVV en SC Cambuur speelt tegen Helmond Sport of Roda JC.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner