18.05.2017 22:39

Derde zege op rij voor Ron de Groot bij NEC

NEC Nijmegen heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. Op bezoek bij FC Emmen werd alweer de derde zege op rij geboekt door de ploeg van Ron de Groot: 1-3.

FC Emmen startte brutaal in eigen stadion en schoot al na vier minuten het vertrouwen van NEC aan diggelen. De Nijmegenaren wonnen hun duels met AZ Alkmaar (2-1) en sc Heerenveen (2-0), maar keken in de JENS Vesting al snel tegen een achterstand aan door een schuiver van Alexander Bannink. FC Emmen liet de gasten vervolgens aan de bal, maar het creëren van kansen bleek een lastige opgave tegen de hechte defensie van Emmen. Op de tegenaanval mocht NEC van geluk spreken dat Cas Peters naliet de 2-0 binnen te koppen. Vlak voor rust kreeg de ploeg van Ron de Groot nog een levensgrote kans. Ali Messaoud vergat kort voor rust de gelijkmaker binnen te lopen.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. NEC dicteerde en kwam via aanvoerder Gregor Breinburg op gelijke hoogte. Zijn schot was houdbaar, maar doelman Dennis Telgenkamp zat lelijk mis. Het duurde dan ook niet lang voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Dit keer was het Jay-Roy Grot die via de binnenkant van de paal voor de 1-2 zorgde. FC Emmen mocht vervolgens wat meer de bal hebben van NEC, maar zij waren niet bij machte om kansen te forceren. In de slotfase besliste NEC de wedstrijd. Invaller Taiwo Awoniyi bekroonde zijn invalbeurt door de 1-3 tegen de touwen te knallen.

Door de 1-3 zege van NEC lijkt de return in Nijmegen een formaliteit. Desondanks wordt er zondagmiddag om 16:45 uur afgetrapt in de Goffert.

Door: Bob van Dijk