19.05.2017 09:23

Kuyt kreeg meteen aanbieding van oude club

Direct nadat Dirk Kuyt zijn afscheid als profvoetballer aankondigde, had de aanvaller al een aanbieding op zak. Zijn oude club Quick Boys, de club van waar hij een transfer naar FC Utrecht maakte, polste hem voor een terugkeer.

"Of ik me op 11 juli bij de eerste training van Quick Boys kon melden", stelde Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ondanks de liefde voor de club uit Katwijk ging hij niet in op de aanbieding. "Ik moet na een carrière van twintig jaar echt tot rust komen. Feyenoord biedt mij een afscheidswedstrijd aan. Ik kijk ernaar uit om straks nog een keer op het veld te staan met allemaal spelers met wie ik in binnen- en buitenland heb samengespeeld."

Technisch manager
Bij Feyenoord gaat hij zich na dit seizoen richten op het technische vlak. "De laatste jaren heeft Martin van Geel mij al bij veel dingen betrokken. Samen met de club heb ik Steven Berghuis kunnen overtuigen voor Feyenoord te kiezen. Tonny Vilhena tekende gelukkig bij, ik had een prima band met hem en zijn vader. Ik ben blij dat er voor beide partijen een perfecte oplossing is gekomen."

Ook in het contracteren van Brad Jones had de aanvoerder van de Rotterdammers een rol. "Feyenoord kwam zelf met de naam Brad toen Kenneth Vermeer geblesseerd raakte. Ik kende Brad uiteraard goed en heb met hem gesproken. Ik ben blij dat ik de kwaliteit heb om bepaalde mensen te verbinden en dat ik over heel veel contacten beschik in de voetballerij."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner