20.05.2017 13:40

Lacazette gaat vertrekken: "Juiste moment"

Alexandre Lacazette heeft zijn vertrek bij Olympique Lyon aangekondigd. De spits wordt al enkele maanden in verband gebracht met een transfer, maar hij vindt het zelf ook tijd om Frankrijk te verlaten.

In 2010 begon de inmiddels 25-jarige Lacazette bij Olympique Lyon. Hij was geboren in Lyon, doorliep de jeugdopleiding en is een kind van de club. Na 273 wedstrijden en 127 goals voor Les Gones gaat hij echter op zoek naar een andere werkgever. "Ik denk dat dit het juiste moment is. Ik wil iets nieuws ontdekken, mezelf uitdagen en naar een hoger niveau tillen", zegt Lacazette in L'Equipe.

"Ik maak wel mijn doelpunten, maar ik besef heel goed dat ik op Europees niveau nog niet erkend word", vervolgt hij. Dit seizoen maakte hij 7 doelpunten in Europees verband, waarvan 2 tegen Ajax in de Europa League. In eerdere seizoenen maakte hij in de Champions League nooit meer dan 2 doelpunten in een seizoen, waardoor Lacazette zijn klasse op het Europese podium dit seizoen pas voor het eerst liet gelden.

In de Ligue 1 is Lacazette wel altijd één van de smaakmakers. Hij bereikte al 3 seizoenen op rij de grens van 20 doelpunten. Dit seizoen staat de teller al 26 goals, maar tot vertrouwen bij de Franse nationale ploeg leidde dat nog niet. Hij kwam tot dusverre tot 10 interlands, waarvan de laatste in 2015 was.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner