20.05.2017 14:29

Mkhitaryan weet de missie: "Moeten winnen"

De Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United gaat niet alleen om het winnen van een hoofdprijs, maar de wedstrijd heeft ook Champions League-deelname als inzet. Voor United is het de laatste kans op een ticket voor het prestigieuze toernooi.

De ploeg van manager José Mourinho eindigt de Premier League als zesde, waardoor het naast een ticket voor de Champions League grijpt. De winnaar van de Europa League mag volgend seizoen ook deelnemen, waardoor het voor Manchester United een cruciale wedstrijd wordt. "We willen winnen en we moeten winnen", zegt Henrikh Mkhitaryan.

"Het is heel belangrijk om de prijs te winnen, maar ook de kans om in de Champions League te gaan spelen. Manchester United is niet het team dat drie jaar op rij in de Europa League speelt", vervolgt de Armeniër tegen Sky Sports. Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson is het bergafwaarts gegaan met de prestaties van The Mancunians.

  • 2012/2013: Alex Ferguson: 1e
  • 2013/2014: David Moyes: 7e
  • 2014/2015: Louis van Gaal: 4e
  • 2015/2016: Louis van Gaal: 5e
  • 2016/2017: José Mourinho: 7e

Mkhitaryan kent het belang van de wedstrijd tegen Ajax. "Het wordt een van de belangrijkste wedstrijden uit mijn carrière. Deze kans mogen we niet laten glippen. Ik denk alleen maar aan het winnen van de wedstrijd en ik weet dat we ook in staat zijn om te winnen. Als we de finale winnen, hebben we een geweldig seizoen met drie prijzen." Manchester United won eerder al de Community Shield (de Engelse Supercup) en de League Cup.

Voordat United de prijs omhoog mag houden, moet wel eerst Ajax worden verslagen. Mkhitaryan heeft de Amsterdammers al een paar keer bekeken. "Ze zijn een jong team, met goede individuele spelers. Ze kunnen erg agressief spelen en ze proberen het voetbal te spelen dat ze gewend zijn om te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner