20.05.2017 15:37

VIDEO: Historische goal van Koeman is jarig

Exact 25 jaar geleden - 20 mei 1992 - maakte Ronald Koeman het belangrijkste doelpunt van zijn carrière. Met een rake vrije trap bezorgde hij het FC Barcelona van Johan Cruijff de Europa Cup I.

De opzet van de voorganger van de Champions League was in die tijd nog heel anders. Teams moesten eerst twee knock-out-rondes overleven, waarna ze in poule A of poule B werden ingedeeld. De nummers 1 van beide poules speelden de finale tegen elkaar.

Johan Cruijff had als manager van Barça zijn ploeg door de 1e ronde (Hansa Rostock) en de 2e ronde (1. FC Kaiserslautern) geloodst, waarna de poulefase aanbrak. De Catalanen wisten Sparta Praag, SL Benfica en Dinamo Kiev onder zich te houden, terwijl ook Sampdoria de sterkste van de groep was. Op 25 mei 1992 speelden beide ploegen vervolgens tegen elkaar in de finale op Wembley.

Na 90 minuten voetballen was het nog altijd 0-0 tussen de Spanjaarden en Italianen, waardoor er moest worden verlengd. In die verlenging schreef Koeman geschiedenis, door Barcelona naar de eerste Europa Cup I-winst te schieten. De beelden spreken voor zich:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner