20.05.2017 16:31

Ajax O19 wint Klassieker en is landskampioen

De hoogste jeugdploeg van Ajax, de Onder 19, is zaterdagmiddag kampioen geworden. Op De Toekomst werd Feyenoord O19 verslagen in een mini-Klassieker, waarna het de schaal in ontvangst mocht nemen.

Na een oproep van de harde kern van Ajax waren er veel supporters naar het jeugdcomplex van Ajax gekomen. De ploeg had aan één punt genoeg om kampioen te worden, maar liet al snel blijken voor veel meer te gaan. Na ruim een half uur stond Ajax al met 3-0 voor tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

Dani de Wit (1-0), Zian Flemming (2-0) en Ché Nunnely (3-0) waren de doelpuntenmakers en bepaalden de ruststand in het voordeel van de ploeg van trainer Aron Winter. Na rust deed Feyenoord nog wat terug via Ozan Kökcü (3-1), maar de titel kon Ajax niet meer ontgaan. De Amsterdammers wonnen de titel voor het vierde seizoen op rij.

Er staat nog één speelronde op het programma in de competitie, maar Ajax kan niet meer worden achterhaald. Feyenoord doet het een stuk minder goed en staat vijfde. Er doen acht teams mee aan de 'Onder 19 competitie Eredivisie'.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner