21.05.2017 18:16

Manchester United wint in aanloop naar finale

Manchester United heeft het Engelse voetbalseizoen afgesloten met een overwinning. Drie dagen voor de finale van de Europa League tegen Ajax won de ploeg van manager José Mourinho in een fantasieopstelling met 2-0 van Crystal Palace. Josh Harrop en Paul Pogba maakten de doelpunten op Old Trafford.

Mourinho had bijna al zijn vaste krachten gespaard met het oog op de confrontatie met Ajax. Voor Manchester United stond in de laatste competitiewedstrijd ook weinig meer op het spel. De Engelse recordkampioen wist vooraf al dat het als zesde zou eindigen in de Premier League. De peperdure ploeg van Mourinho kan volgend seizoen alleen de Champions League in als het woensdag in Zweden wint van Ajax.

De Portugees stuurde tegen Crystal Palace heel wat debutanten het veld in. Eén van hen, Harrop, opende na een kwartier de score. De duurste voetballer ter wereld (Pogba) maakte even later de tweede. De Nederlandse verdediger Timothy Fosu-Mensah speelde de hele wedstrijd en toonde daarmee aan dat hij na een schouderblessure weer helemaal fit is. Daley Blind bleef op de bank.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner