22.05.2017 10:30

Buffon: "Hoef Gouden Bal niet als presentje"

Met een zesde titel op een rij met zijn club Juventus, de nationale beker en de Champions League-finale in zicht lijkt doelman Gianluigi Buffon in aanmerking te komen voor de Gouden Bal. De goalie won de prestigieuze prijs immers nog niet eerder.

De clubicoon denkt daar anders over. "Ik wil de Gouden Bal niet als presentje. Ik wil de Gouden Bal alleen winnen omdat iedereen vindt dat ik hem op basis van mijn prestaties verdien"', vertelt de goalie tegenover de Italiaanse media na het behalen van de landstitel.

Buffon vond het wel nodig om zijn excuses aan te bieden voor de wedstrijd tegen AS Roma. Daar ging Juventus vorige week met 3-1 onderuit waardoor het kampioensfeest een week werd uitgesteld."Ik was de hele week alleen maar bezig met de Champions League-finale tegen Real Madrid. Het leek wel of ik op vakantie was in Rome. Ik schaam me kapot en voelde dat ik moest reageren in de Coppa-finale tegen Lazio en vandaag tegen Crotone. We zijn als team verslaafd aan winnen."

Trainer Massimiliano Allegri vraagt zich hardop af hoe spelers als Buffon, die al zoveel hebben gewonnen met Juventus, de honger naar prijzen houdt. "Zes van mijn spelers hebben alle zes de landstitels meegemaakt. Zij zijn nu echte clublegendes. Juventus heeft nu zo'n hoog niveau bereikt dat het belangrijk is dat we plannen maken om dat niveau vast te houden, want dat is niet gemakkelijk. Mijn toekomst? Dat hangt af van alle partijen. Ik ben hier erg gelukkig, maar ik heb nog niet met de club gesproken over de toekomst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner