22.05.2017 11:35

Ayoub begrijpt keuze van landgenoot Ziyech

Ryan Thomas (l.) probeert voor te zetten, maar moet de bal langs Yassin Ayoub (r.) zien te krijgen tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle. (18-02-2017)
Ryan Thomas (l.) probeert voor te zetten, maar moet de bal langs Yassin Ayoub (r.) zien te krijgen tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle. (18-02-2017)

Yassin Ayoub snapt waarom Hakim Ziyech de uitnodiging voor het Marokkaanse elftal naast zich neerlegt, maar de middenvelder van FC Utrecht zou het zelf anders hebben aangepakt.

Ziyech wil niet meer spelen onder trainer Hervé Renard, omdat hij de Ajacied begin dit jaar niet selecteerde voor de Afrika Cup. "De een houdt het langer bij zich en neemt het iemand echt kwalijk, een ander kan de knop sneller omzetten", reageert Ayoub in gesprek met NuSport. "Ik respecteer die keuze van Ziyech. Hij wilde heel graag op die Afrika Cup voor Marokko spelen, het is begrijpelijk dat hij gefrustreerd is."

Toch zou Ayoub zelf een andere keuze hebben gemaakt: "Als het mij zou overkomen, blijf ik toch voetballer. Als er zoiets gebeurt moet je juist het tegendeel bewijzen. Dat gaat Ziyech ook wel doen, hij heeft een geweldig seizoen."

Ayoub is zelf erg blij dat hij geselecteerd is voor Marokko: "Ik heb complimenten gehad van de bondscoach van Marokko. Het was voor mij belangrijk om dit seizoen fit te blijven en stabiel te spelen. Ik denk dat ik een goed seizoen heb gedraaid en als je dan een uitnodiging krijgt vanuit je vaderland dan is dat alleen maar een bevestiging daarvan."

Ayoub hoopt in de nabije toekomst toch samen met Ziyech voor Marokko te spelen: "Het zou voor mij geweldig zijn als ik met hem samen kan spelen, ik heb al vaak tegenover hem gestaan. Maar hij is ook nog jong, we hebben nog wel een toekomst samen, denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner