22.05.2017 15:47

Ajax niet kansloos tegen Manchester United

Ajax is woensdagavond niet kansloos als het Manchester United in de finale van de Europa League treft. De Engelsen stonden in het verleden 16 keer tegenover een Nederlandse tegenstander en ging 5 keer onderuit.

Meest recente nederlaag
Voor de laatste nederlaag van Manchester United tegen een Nederlandse tegenstander hoeven we niet ver terug in de geschiedenis. Tijdens het huidige seizoen won Feyenoord namelijk in De Kuip van Manchester United. Tonny Vilhena nam 11 minuten voor het laatste fluitsignaal de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. De return in Engeland verliep minder gunstig voor de landskampioen. Feyenoord ging op Old Trafford namelijk met 4-0 onderuit.

In balans met Ajax
Ook Ajax wist in het verleden al te winnen van The Red Devils. De Amsterdammers stonden 4 keer oog in oog met Manchester United. 2 keer werd er verloren, maar ook 2 keer wist Ajax de Engelse reus te verrassen. De laatste keer dat Ajax van Manchester United wist te winnen dateert van 23 februari 2012. Ajax kwam al vroeg op achterstand dankzij een doelpunt van Javier Hernández, maar Aras Özbiliz zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd scoorde Toby Alderweireld de 1-2 voor Ajax. Ook in 1976 wist Ajax van Manchester United te winnen. Ruud Krol nam destijds de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. De return in 1976 ging daarentegen met 2-0 verloren, terwijl ook op 16 februari 2012 werd verloren van de Engelsen. Het werd toentertijd 2-0 voor Manchester United.