23.05.2017 13:45

Stevens: "Altijd bepaald gevoel bij Roda"

Huub Stevens is weer terug als trainer van Roda JC. Het is de derde keer dat hij voor de Limburgse club aan de slag gaat, al is de termijn deze keer wel heel kort: 5 dagen. Stevens moet Roda in de Eredivisie houden.

Van 1993 tot 1996 en van 2005 tot 2007 stond Stevens al eerder aan het roer bij Roda. En ineens is hij weer terug, als vervanger van de ontslagen Yannis Anastasiou. "Het is allemaal heel snel gegaan natuurlijk. Gisteravond werd ik gebeld, vanochtend ben ik gaan zitten met mensen van Roda. Ik heb hun verhaal gehoord en daarna besloten deze klus te accepteren. Ik heb eerder al gezegd dat ik Roda graag wil ondersteunen als het nodig is en dat moment is nu gekomen. Er zit toch altijd nog een bepaald gevoel bij Roda. Het blijft je club. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat die in de Eredivisie blijft", zegt Stevens tegen Voetbal International.

Om die klus te laten slagen, moet worden afgerekend met provinciegenoot MVV Maastricht. De ontmoetingen met MVV staat 25 en 28 mei op het programma, maar de 63-jarige Stevens zal zelf niet op de bank gaan plaatsnemen. "We gaan niet veel veranderen, dat kan ook niet. Ik ga René (Trost), Rickie (Plum) en Robert-Jan (Zoetmulder) helpen, zal hier en daar nog wel wat persoonlijke gesprekken voeren. Veel meer is niet mogelijk. Zo weinig tijd heb ik nog niet eerder gehad, maar we gaan er alles aan doen Roda in de Eredivisie te houden", besluit Stevens. Al de play-offs erop zitten, is ook Stevens weer klaar. "Deze paar dagen kan mijn hart echt nog wel aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner