23.05.2017 14:52

Bosz hoopt op 'thuiswedstrijd' in de finale

Goed nieuws en slecht nieuws voor Ajax in de finale: Ajax is de thuisclub, maar de wedstrijd is in Zweden. Buitenshuis presteren de Amsterdammers stukken minder dan in de Johan Cruijff Arena en trainer Peter Bosz vestigt zijn hoop op de meegereisde fans.

Alle 7 thuiswedstrijden in de Europa League werden gewonnen, terwijl de laatste Europese zege buiten Amsterdam dateert van september (Panathinaikos-uit: 1-2). In de Johan Cruijff Arena worden de Ajacieden door het publiek opgezweept, maar in uitwedstrijden ontbreekt die extra boost. "Er is iets ontstaan in het stadion, sinds de Klassieker. De spelers worden zo opgezweept dat je je soms afvraagt waar ze het vandaan halen", zegt Bosz tegen Ajax TV.

"Het gaat in het voetbal om spektakel en het publiek helpt de spelers bij het brengen van spektakel. Dat is een wisselwerking. En het verklaart wel een beetje het verschil tussen onze prestaties in thuisduels en uitwedstrijden", aldus Bosz. Er reizen minimaal 10.000 Ajacieden mee naar Stockholm om de ploeg daar aan te moedigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner