24.05.2017 08:45

Ajax gaat voor de winst in de Europa League

Ajax speelt woensdag vanaf 20.45 uur de belangrijkste Europese wedstrijd in 21 jaar als de finale tegen Manchester United om de Europa League op het programma staat. Voor het eerst sinds op de dag af 22 jaar kan de club weer een internationale prijs van betekenis winnen.

Ajax won de Champions League op 24 mei 1995 en ging een jaar later pas in de finale van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal onderuit. Met vaak aantrekkelijk voetbal bewees het elftal van trainer Peter Bosz dit seizoen dat het incidenteel toch nog mogelijk is voor een Nederlandse club om tot de finale van de Europa League te reiken.

Ook tegen de rijkste club van de wereld wil Ajax haar eigen aanvallende spel spelen. Tegenstander Manchester United voetbalt onder trainer José Mourinho vaak vanuit een gesloten defensie. De finale van de Europa League is overschaduwd door de bloedige aanslag van maandag na het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena. De openingsceremonie is versoberd en voorafgaand aan de eindstrijd wordt om een minuut stilte gevraagd.

In Amsterdam kijken ze reikhalzend uit naar de finale. Alleen op het Museumplein al worden 100.000 fans verwacht die de eindstrijd op grote schermen komen bekijken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner