25.05.2017 17:25

City neemt afscheid van Jesús Navas en Clichy

Manchester City levert na dit seizoen een karrenvracht aan ervaring in. De ploeg gaat niet door met aanvaller/middenvelder Jesús Navas en verdediger Gaël Clichy, samen goed voor meer dan 1.000 officiële duels. Manchester City meldt dat de aflopende contracten van het duo niet verlengd wordt.

Navas kwam in 2013 naar Engeland, nadat hij de 10 jaar daarvoor in het shirt van Sevilla speelde. De snelle Spanjaard pikte zijn wedstrijden mee, maar was vaak geen onbetwiste basisspeler. In het afgelopen seizoen van de Premier League kreeg Navas slechts 12 basisplaatsen en viel hij 12 keer in. De 31-jarige aanvaller annex middenvelder won twee prijzen met Manchester City, hij werd kampioen in het seizoen 2013/2014 en pakte in dat jaargang ook de League Cup.

Clichy (31) speelt al sinds de zomer van 2011 voor Manchester City. De Franse linksback verruilde in dat jaar Arsenal voor de andere grootmacht uit Engeland. Hij werd 2 keer kampioen met The Citizens, daarnaast won hij de League Cup (2013/2014) en de Community Shield in 2012. Beide spelers zijn transfervrij in de komende transferperiode, waardoor clubs ook buiten de transfermarkt om met de veteranen kunnen onderhandelen.

Manchester City maakte donderdag ook bekend dat Willy Caballero vertrekt. De reservekeeper van de club beschikt over een aflopend contract dat niet verlengd wordt. Samen met Navas, Clichy en het eerder aangekondigde vertrek van Pablo Zabaleta (32) is de 35-jarige Caballero de vierde 30-plusser in dienst van Manchester City die deze maand te horen kreeg dat hij geen contractverlenging kreeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner