25.05.2017 18:44

Gemeente Amsterdam blij met fans van Ajax

Duizenden supporters van Ajax bekijken de finale tegen Manchester United op het Museumplein in Amsterdam. (24-05-2017)
Duizenden supporters van Ajax bekijken de finale tegen Manchester United op het Museumplein in Amsterdam. (24-05-2017)

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft de Ajax-supporters die zijn stad bezochten gecomplimenteerd voor hun gedrag. Amsterdam stroomde woensdagavond vol voor de finale van de Europa League.

Zo kwamen er meer dan 100.000 toeschouwers naar het Museumplein en werd de strijd met Manchester United op andere plekken in de stad ook met veel belangstelling bekeken. Na de 0-2 verlies stroomde het Museumplein snel leeg, zonder grote incidenten. "De supporters wil ik bedanken omdat ze goed hebben gezorgd voor hun club en de stad. Woensdagavond was de bekroning voor het vertrouwen dat ze hebben teruggewonnen", doelt Van der Laan op het feit dat het Museumplein weer werd opengesteld voor de Ajax-fan.

In het verleden ging het regelmatig mis tijdens vieringen op het Museumplein. Veel vandalisme en andere incidenten zorgden ervoor dat de gemeente Amsterdam geen grote evenementen meer hield op de plek bij het Rijksmuseum en het Concertgebouw, maar vanwege goed gedrag mocht de Europa League-finale wél gekeken worden op het grote grasveld. Voor, tijdens en na de wedstrijd werden er dertig mensen aangehouden voor onder meer alcoholmisbruik, belediging en het in brand steken van een parasol.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner