25.05.2017 22:03

Letterlijke Limburgse burenruzie onbeslist

MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade houden de finale van de play-offs spannend. In het eerste duel tussen de Limburgse clubs werd er niet gescoord: 0-0. Hierdoor ligt de weg naar de Eredivisie volledig open voor beide teams.

Beide teams kenden een sterke openingsfase. In de eerste vijf minuten kreeg de uitploeg de meeste kansen. De vijf minuten hierna moest Benjamin van Leer een aantal keer in actie komen. Het restant van de eerst helft kabbelde langzaam naar het eind en het regende stukken minder kansen als in het begin.

Hoewel in het eerste bedrijf de vlam niet in de pan sloeg, gebeurde dat in de rust wel. Een deel van de supporters van MVV en Roda zochten de confrontatie met elkaar. Sommigen klommen zelfs over de boarding en betraden het veld. Spelers van zowel MVV als Roda JC kwamen eraan te pas om de gemoederen tot bedaren te brengen. Dit lukte, waardoor een staking van de wedstrijd voorkomen werd.

Na een half uur vertraging werd de wedstrijd toch hervat. MVV kreeg hierin de meeste kansen, maar de grootste was voor Abdul Ajagun van Roda JC. Zijn schot werd van de lijn gehaald door Shermaine Martina. In de slotfase werd Thomas Verheydt nog gebracht, maar ook hij wist de score niet te openen. Afgelopen zondag kopte hij zijn MVV nog naar de finale van de play-offs.

Komende zondag volgt de beslissing in de play-offs. MVV heeft dan het uitvoordeel in Kerkrade. Bij winst of gelijkspel staat de ploeg uit Maastricht voor het eerst sinds 2000 weer in de Eredivisie.