25.05.2017 22:48

Jonker koerst met Wolfsburg af op lijfsbehoud

VfL Wolfsburg heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In de heenwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig werd met 1-0 gewonnen door de formatie van Andries Jonker. Op bezoek bij Eintracht Braunschweig moet VfL Wolfsburg het op 29 mei afmaken om in de Bundesliga te blijven.

Jonker had in de wedstrijd tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga niet de beschikking over Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer, die geblesseerd waren. VfL Wolfsburg werd door Hamburger SV op de laatste speeldag van de competitie veroordeeld tot degradatievoetbal en moest zich snel herstellen voor het belangrijke duel. De thuisploeg werd echter nauwelijks gevaarlijk uit open spel en had hulp nodig van de arbitrage om op voorsprong te komen.

De scheidsrechter gaf een makkelijke strafschop na hands van Eintracht Braunschweig en Mario Gomez pakte het buitenkansje met beide handen aan. Gescoord werd er daarna niet meer, alhoewel VfL Wolfsburg vertrouwen tankte met goed veldspel. Over 4 dagen moet de ploeg Eintracht Braunschweig op een gelijkspel houden of zelf winnen om zeker te zijn van nog een jaar Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner