27.05.2017 20:31

Sterk Arsenal klopt Chelsea en pakt FA Cup

Arsenal FC heeft zaterdagavond voor de dertiende keer in de clubhistorie de FA Cup gewonnen. Op Wembley rekenden de sterk spelende Gunners af met landskampioen Chelsea FC: 2-1.

Het is de dertiende keer Arsenal FC de FA Cup wint en daarmee staat de ploeg uit Londen nu alleen bovenaan het klassement wat betreft eindzeges in het Engelse bekertoernooi. Tot zaterdag had rivaal Manchester United de cup ook twaalf keer gewonnen, maar zij moeten het nu doen met de tweede plek. Daarnaast werd ook het seizoen gered. Arsenal eindigde met achttien punten achterstand op kampioen Chelsea als nummer vijf.

Onder aanvoering van aanvaller Alexis Sánchez schoot Arsenal uit de startblokken. Al binnen vijf minuten was het raak voor de thuisspelende ploeg. De Chileen nam de bal al dan niet met zijn hand mee en ook de buitenspel staande Aaron Ramsey werd uiteindelijk door de arbitrage genegeerd. Oog in oog met doelman Thibaut Courtois schoof Sánchez de bal binnen. Chelsea mocht daarna van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef voor de rust. The Blues waren aanvallend onmachtig en zagen Danny Welbeck de paal raken. Gary Cahill haalde vervolgens tot twee keer toe een bal van de doellijn.

Na de thee begon Chelsea juist erg sterk. N'Golo Kanté en Victor Moses probeerden het met schoten afstand, maar zij vonden doelman David Ospina op hun weg. Arsenal leek te bezwijken onder de druk, die door Chelsea steeds verder werd opgevoerd. Aan de overkant wist de ploeg van manager Arsène Wenger snel uit te breken via Héctor Bellerín, maar Courtois lag in de weg. Moses lee vervolgens roet in het eten van zijn ploeg te gooien. Na een oliedomme fopduik kreeg hij zijn tweede gele kaart van arbiter Anthony Taylor. 

Diego Costa bracht Chelsea echter met tien man op gelijke hoogte. Hij schoot knap raak na zwak verdedigen van Rob Holding. Chelsea kon twee minuten van de voorsprong genieten want Aaron Ramsey liet het rode deel van Londen weer juichen. Op aangeven van invaller Olivier Giroud kopte hij raak: 2-1. De ploeg van Antonio Conte probeerde in de slotfase nog iets te forceren, maar kon niet meer voorkomen dat Arsenal er met de FA Cup vandoor ging.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner