27.05.2017 23:26

Cillessen pakt Copa del Rey met FC Barcelona

Jasper Cillessen heeft zijn eerste prijs als speler van FC Barcelona gepakt. In Madrid wonnen de Catalanen in de strijd om de Copa del Rey met 3-1 van het moedige Deportivo Alavés.

De verrassende finalist uit Baskenland droomden voor de wedstrijd van de eerste prijs uit de clubhistorie en gaven FC Barcelona in het eerste half uur ook goed partij. Met bikkelhard spel maakte Alavés het de Spaanse grootmacht bijzonder lastig. De ploeg van trainer Luis Enrique had moeite een gaatje te vinden in de hechte defensie en kwamen na gegrabbel van doelman Cillessen bijna op achterstand. Gelukkig voor Barcelona belandde de bal tegen de paal.

Aan de overkant brak wie anders dan Lionel Messi de ban. Op aangeven van zijn aanvalsmaatje Neymar krulde de Argentijn fraai raak: 1-0. Lang konden de supersterren van Barça niet genieten van hun voorsprong want drie minuten later was het alweer geluk. Theo Hernández kegelde een vrije trap knap achter Cillessen. Vlak voor de pauze besliste Barcelona de wedstrijd. Eerst maakte Neymar op het randje van buitenspel de 2-1 en in de slotseconde zorgde Paco Alcácer na een slim passje van Messi voor 3-1.

Na de pauze kabbelde het duel een beetje voort. Na een fraaie pass van Messi kreeg Alcácer snel de kans om zijn tweede te maken, maar hij stuitte op doelman Pacheco. Alavés was onmachtig in aanvallend opzicht en werd bijna door FC Barcelona in het zadel geholpen. Die speelden niet meer met de opperste concentratie en Cillessen kreeg een veel te korte terugspeelbal te verwerken. De Nederlandse goalie voorkwam dat de wedstrijd nog spannend werd door alert te reageren.

In de laatste twintig minuten liet Blaugrana de touwtjes flink vieren en kreeg Alavés. Rodgrigo Ely vond Cillessen op zijn weg en een treffer van Deyverson werd afgekeurd vanwege buitenspel. Verder dan wat speldenprikjes kwamen de Basken niet en FC Barcelona vond het in de slotfase welletjes. De Catalanen pakken alweer hun 29e Copa del Rey en laten Alavés met lege handen achter.

Door: Bob van Dijk