27.05.2017 22:06

Dortmund sluit seizoen af met DFB Pokal

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond de Duitse beker veroverd. De ploeg van coach Thomas Tuchel was in het Olympiastadion in Berlijn met 2-1 te sterk voor Eintracht Frankfurt.

De Franse aanvaller Ousmane Dembélé schoot Borussia al na negen minuten op 1-0. De ploeg uit Dortmund verzuimde vervolgens de kansen op een grotere voorsprong te benutten. Na een klein half uur spelen zorgde de Kroaat Ante Rebic voor de gelijkmaker voor de ploeg van de eveneens Kroatische coach Niko Kovac.

In de tweede helft kreeg Borussia's sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang goede kansen op een tweede treffer. Hij slaagde daar pas in vanaf elf meter, nadat invaller Christan Pulisic was neergehaald. Met een 'panenka' klopte hij doelman Lukas Hradecky. Ondanks een slotoffensief van Frankfurt, kwam de bekerzege voor Dortmund niet echt meer in gevaar.