28.05.2017 16:39

Roda JC zwijnt en blijft in de Eredivisie

De spelers van Roda JC juichen om de 1-0 tegen MVV. (28-05-2017)

Roda JC Kerkrade heeft zich zondagmiddag verzekerd van nog een jaar in de Eredivisie. In een Limburgs onderonsje met MVV Maastricht wonnen de Koempels met meer geluk te wijsheid: 1-0.

Nadat Roda JC in 2009 tegen SC Cambuur, in 2013 tegen Sparta Rotterdam en in 2015 tegen NAC Breda als winnaar uit de play-offs kwam, lukte dat met veel moeite ook in 2017. MVV Maastricht kreeg in het Parkstad Limburg de betere kansen, maar was niet scherp in de afronding. Matchwinner Daryl Werker was dat in de eerste helft wel.

MVV begon goed en kreeg via Luis Pedro twee goede kansen. Doelman Benjamin van Leer behoedde zijn ploeg tot twee keer toe voor een achterstand. De eerste echte kans voor de thuisploeg vloog er direct in. Een hoekschop van uitblinker Adil Auassar werd bij de tweede paal ingekopt door Werker: 1-0. De bezoekers uit Maastricht waren daarna iets sterker, maar een treffer kwam er voor de rust niet.

In het tweede bedrijf ging het iets meer gelijk op in Kerkrade. Toen MVV-aanvoerder Nick Kuipers een directe rode kaart kreeg, leek de wedstrijd beslist. De verdediger ging op het been van Mitchel Paulissen staan en werd door arbiter Ed Janssen van het veld gestuurd. MVV was vervolgens wel dreigend, maar kansen kregen de Sjengen niet meer. Roda JC had het duel in de slotfase kunnen beslissen. Via invaller Célestin Djim kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schoot op doelman Bo Geens.

Door de 1-0 overwinning speelt Roda JC Kerkrade ook volgend seizoen in de Eredivisie. MVV Maastricht blijft in de Jupiler League. Omdat ook VVV-Venlo promoveerde, spelen er komend seizoen twee Limburgse clubs op het hoogste niveau.

Door: Bob van Dijk