28.05.2017 20:11

Strootman met Roma naar Champions League

Kevin Strootman speelt volgend seizoen met AS Roma in de Champions League. De club uit de hoofdstad van Italië stelde zondag de tweede eindklassering veilig met een benauwde zege op Genoa (3-2).

Invaller Diego Perotti maakte in de laatste minuut het beslissende doelpunt. Daardoor had Napoli weinig aan de ruime zege op Sampdoria (4-2). De club eindigde als derde en is daardoor aangewezen op de voorronden van de Champions League.

Met dank aan het late doelpunt van Perotti kreeg Francesco Totti een afscheid dat hij verdiende bij AS Roma. De veertigjarige aanvaller mocht na rust invallen bij de club waarvoor hij sinds 1993 onafgebroken in het eerste elftal speelde. Totti kwam tot 619 duels in de Serie A. Alleen Paolo Maldini kwam met 647 wedstrijden vaker in actie op het hoogste niveau van Italië. Strootman speelde de hele wedstrijd voor AS Roma.

Napoli dankte de zege op Sampdoria aan doelpunten van Dries Mertens, Lorenzo Insigne, Marek Hamsik en José Callejon.