30.05.2017 16:19

Broers Koeman komen even terug in Groningen

FC Groningen speelt in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen een oefenwedstrijd tegen Everton, de Engelse club van de broers Ronald en Erwin Koeman. Everton komt op zaterdag 22 juli op bezoek bij de noorderlingen.

De 'Toffees' eindigden in het eerste seizoen onder manager Ronald Koeman en diens assistent Erwin als zevende in de Premier League en kwalificeerden zich zodoende voor de Europa League.

De gebroeders Koeman begonnen hun voetbalcarrières in Groningen, bij de club waar hun vader Martin ook jarenlang actief was. Een van de tribunes in het Noordlease-stadion is vernoemd naar de familie Koeman. FC Groningen oefent in de voorbereiding waarschijnlijk ook tegen VfL Bochum, de Duitse club van trainer Gertjan Verbeek.

Ajax maakte dinsdag ook de eerste twee opponenten in de voorbereiding bekend. De nummer twee van de Eredivisie treft Werder Bremen op 8 juli tijdens het trainingskamp in Oostenrijk en speelt drie dagen later bij terugkeer in eigen land tegen de amateurs van Rijnsburgse Boys.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner