30.05.2017 20:42

22 ploegen al zeker van Champions League

Van de 32 teams die volgend seizoen meedoen aan de groepsfase van de Champions League, zijn 22 ploegen al zeker van hun ticket. Vanuit Nederland is Feyenoord al zeker van deelname aan het miljardenbal.

De Rotterdammers werden dit seizoen kampioen van de Eredivisie en zijn daardoor verzekerd van de groepsfase. Volgend seizoen is de kampioen van de Eredivisie overigens niet verzekerd van de groepsfase. Vanwege de lagere plek op de coëfficiëntenlijst moet de Nederlandse landskampioen van het seizoen 2017/2018 zich melden in de derde voorronde van de Champions League. 

Engeland is vooralsnog hofleverancier van de groepsfase van de Champions League. Via de Premier League pakten landskampioen Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester City een ticket voor de groepsfase. Manchester United won van Ajax in de finale van de Europa League en pakte daarmee ook een ticket voor de Champions League. Met vier deelnemers overstijgt Engeland vooralsnog Spanje (3), Duitsland (3), Italië (2), Portugal (2) en Frankrijk (2).

Strijden voor de groepsfase
De laatste 10 deelnemers van de Champions League-groepsfase worden bekend via de voorrondes. Deze beginnen eind juni al voor kleinere ploegen uit landen als IJsland en Wales. Ajax komt pas in de derde voorronde in actie. De loting voor deze ronde wordt op 14 juli verricht, op 25 of 26 juli spelen de Amsterdammers de eerste Europese wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner