30.05.2017 20:59

Coach Renard waarschuwt weigeraar Ziyech

Bondscoach Hervé Renard is niet te spreken van het gedrag van Ajacied Hakim Ziyech. De middenvelder legde een uitnodiging van het Marokkaanse nationale elftal naast zich neer, terwijl het al niet boterde met de bondscoach.

Renard kampte met flink wat blessures in aanloop van de afgelopen Afrika Cup, maar de bondscoach liet Ziyech thuis. De creatieveling was belangrijk voor Ajax en stelde het niet op prijs dat hij het eindtoernooi in Gabon moest missen. Totaal onverwachts kreeg Ziyech wel een uitnodiging voor de komende interlandperiode van Marokko, maar Ziyech is niet van plan zich te melden bij de nationale ploeg.

"Hij moet zichzelf niet boven de groep plaatsen, want dan maakt hij een grote fout", quote Voetbal International Renard tijdens de persconferentie richting de komende interlands. Marokko staat in mei tegenover het Nederlands elftal in een oefenwedstrijd, daarna volgt het eerste kwalificatieduel voor de Afrika Cup van 2018. "Je volgt de regels of je volgt ze niet. Het is nu aan hem", stelt Renard.

"Ik zou liegen als ik zeg dat het helemaal goed zit tussen ons, maar ik denk dat we intelligent genoeg zijn om de situatie te kunnen repareren ondanks onze meningsverschillen. Blijkbaar denkt hij er anders over, maar ik heb nog 26 andere spelers om me over te ontfermen." Ziyech speelde in Nederland voor sc Heerenveen, FC Twente en Ajax. Hij kwam tot 9 interlands voor Marokko, waarin hij 5 keer scoorde. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner