30.05.2017 21:26

'Driekwart Eredivisie zit achter Dessers aan'

Hij schoot NAC Breda de Eredivisie in met maar liefst 7 goals in de play-offs (een record), maar de Brabanders raken Cyriel Dessers mogelijk snel kwijt. Volgens NAC Breda-trainer Stijn Vreven is er veel interesse in de Belg.

"Hij is een van de sleutelspelers geweest in de play-offs", beseft Vreven in gesprek met Sporza. "Of hij blijft? Er is al langer interesse. Behalve de top drie zijn alle clubs uit de Eredivisie geïnteresseerd in hem", doelt de trainer van NAC Breda op alle ploegen behalve Feyenoord, Ajax en PSV. "Dessers heeft een fantastische kwaliteit: hij is een ongelooflijke goalgetter. Hij kan het met links, met rechts, met de kop en vanuit alle hoeken", analyseert Vreven.

De 22-jarige Belg werd deze zomer van Sporting Lokeren overgenomen door NAC Breda, in zijn eerste seizoen scoorde hij 22 goals in de Jupiler League en was hij dus ook uiterst succesvol in de play-offs. De Brabanders staan volgend seizoen op het hoogste voetbalniveau van Nederland en dus kan Vreven zich hard opstellen richting geïnteresseerde clubs. "Nu we naar de Eredivisie mogen, willen we al onze goeie spelers houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner