31.05.2017 19:04

NEC gaat verder met nieuwe technische staf

NEC krijgt na de degradatie naar de Jupiler League een nieuwe leiding. Directeur Bart van Ingen, technisch directeur Edwin de Kruijff, voorzitter Ton van Gaalen en technisch commissaris Peter Wisgerhof vertrekken bij de Nijmeegse club.

Van Ingen vertelde zondag na de beslissende nederlaag tegen NAC (1-4) in de play-offs tegen degradatie al dat hij alleen zou aanblijven als de raad van commissarissen hem volledig zou steunen. Tijdens een gesprek met de toezichthouders merkte de directeur dat dit niet het geval was. De Kruijff weigerde een nieuwe verbintenis en Van Gaalen vindt dat er bij een nieuwe start ook een nieuwe voorzitter hoort.

"Bart heeft er samen met de hele organisatie bij NEC alles aan gedaan om met de club in de eredivisie te blijven", vertelde woensdag Leonard Ariens van de raad van commissarissen. "Dat dat niet gelukt is, doet ongelooflijk veel pijn. Ook bij hemzelf, als bestuurder, supporter en als mens. We zijn de afgelopen dagen tot de conclusie gekomen dat het goed is om nu ruimte te maken voor een nieuwe start."

Volgens Ariens gaat NEC eerst een algemeen en technisch directeur aanstellen. Vervolgens gaat de zoektocht naar een nieuwe trainer verder. De Kruijff zag een goede kandidaat in Rob Alflen, met wie hij samen bij FC Utrecht werkte. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo liet maandag zelf al weten dat de gesprekken voorlopig zijn gestaakt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner