31.05.2017 21:40

Oranje boekt moeizame zege op Marokko

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond een overwinning geboekt op Marokko. Zonder de grote namen won de ploeg van bondscoach Fred Grim met 1-2. Matthijs de Ligt kreeg een rode kaart.

Oranje kon in Agadir nog niet beschikken over onder meer Arjen Robben, Kevin Strootman en Daley Blind. Bij afwezigheid van Dick Advocaat liet Grim linksback Nathan Aké debuteren in het grote Oranje. Met Aké begonnen de bezoekers goed en Quincy Promes kreeg al snel twee goede kansen. De aanvaller van Spartak Moskou had zijn vizier echter pas de derde keer op scherp staan. Na een goede actie van Memphis Depay schoof Promes de 0-1 tegen de touwen.

Na de pauze gingen beide ploegen flink aan het wisselen en begon Marokko sterk. Grote kansen werden echter niet gecreëerd en Vincent Janssen maakte er 0-2 van. Hij kreeg de bal uit het niets van Promes en scoorde fraai. Matthijs de Ligt kreeg even later een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler en de daaropvolgende vrije trap werd door Mbark Boussoufa benut: 1-2. De defensie van het Nederlands elftal kraakte, maar incasseerde geen tegendoelpunt meer.

Oranje kan zich met vertrouwen op gaan maken voor de oefeninterland tegen Ivoorkust en de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Marokko moet zich kwalificeren voor de Afrika Cup en ontmoet Kameroen.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner