01.06.2017 12:27

Dessers door 1 productief jaar naar FC Utrecht

NAC-aanvaller Cyriel Dessers zet zijn loopbaan voort bij FC Utrecht. Dat heeft de Belgische aanvaller, die in de play-offs uitgroeide tot de grote held van Breda, vooral te danken aan één ontzettend productief seizoen. 

In de voorgaande twee seizoenen kwam hij uit voor het Belgische Sporting Lokeren. Als spits van die club kwam hij tijdens de reguliere competitie in 25 Eerste Klasse-wedstrijden niet tot scoren, maar in de play-offs scoorde hij 4 keer. Toch durfde NAC het met hem aan en dat bleek een goede keuze, daar hij dit seizoen 22 goals voor de club uit Breda scoorde. Ook in de play-offs was hij bijzonder trefzeker. In de duels met FC Volendam en NEC scoorde de Belgische aanvaller in totaal 7 keer, wat eveneens een record is.

  • 2016/2017: 22 treffers (NAC Breda)
  • 2015/2016: 0 treffers (Sporting Lokeren)
  • 2014/2015: 4 treffers (Sporting Lokeren)

De transfer naar FC Utrecht zal op korte termijn worden afgerond. Dat heeft technisch directeur Hans Smulders bevestigd aan BN De Stem. "We zijn ver gegaan om hem voor NAC te behouden, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor een logische volgende stap. Bij FC Utrecht komt hij in de subtop van de eredivisie en speelt hij Europa League. Dat is hem van harte gegund", laat Smulders weten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner