01.06.2017 19:54

Touré toch een jaar langer bij Manchester City

Yaya Touré blijft een jaar langer bij Manchester City. De middenvelder uit Ivoorkust had een aflopend contract bij de 'Citizens', maar verlengde dat donderdag met een jaar. Het wordt voor de 34-jarige Touré zijn achtste seizoen bij de club uit Manchester.

"Yaya is een zeer verdienstelijke medewerker bij Manchester City geweest en blijft van levensbelang voor de ploeg van Pep Guardiola", zei technisch directeur Txiki Begiristain van de club. "Hij is een van onze meest ervaren en populaire spelers. Hij is een centrale persoon geweest in het succes in de afgelopen zeven jaar en heeft ook volgend seizoen een belangrijke rol."

Aan het begin van het seizoen waren club en speler lang niet zo lovend over elkaar en leek de rol van Touré uitgespeeld. In november maakte hij echter zijn rentree in het elftal van Guardiola en werkte de sterke Ivoriaan zich toch weer op tot vaste basiskracht. Touré, die eerder bij FC Barcelona botste met de Spaanse trainer, werd met City in 2012 en 2014 kampioen van Engeland.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner