01.06.2017 21:32

Topschutter Falcao tot 2020 spits van Monaco

Radamel Falcao heeft zijn doorlopende contract bij AS Monaco donderdag met twee jaar verlengd. De Colombiaanse spits en aanvoerder van de Franse kampioen ligt nu tot medio 2020 vast in het prinsdom. Falcao (31) was afgelopen seizoen met 30 doelpunten, waarvan 21 in de Ligue 1, de topschutter van het toch al zo makkelijk scorende elftal van trainer Leonardo Jardim.

Monaco betaalde vier jaar geleden een slordige 60 miljoen euro om Falcao over te nemen van Atlético Madrid. De Colombiaan liep tijdens zijn eerste seizoen een zware knieblessure op, waardoor hij het WK in Brazilië miste. Falcao liet zich daarna twee jaar achter elkaar verhuren, aan Manchester United en Chelsea. Tijdens die Engelse avontuurtjes kon hij zijn reputatie als doelpuntenmachine niet waarmaken, maar terug bij Monaco schitterde Falcao afgelopen seizoen als vanouds.

Hij bereikte met zijn ploeg de halve finales van de Champions League, waarin Juventus te sterk was. "Na dit fantastische seizoen had ik maar één doel: dit prachtige verhaal verlengen", zei El Tigre.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner