02.06.2017 17:39

Rankovic als assistent Fraser terug in Arnhem

Aleksandar Ranković keert terug bij Vitesse. De 38-jarige Serviër gaat als assistent van hoofdtrainer Henk Fraser werken bij de bekerwinnaar. Ranković, oud-speler van Vitesse, komt over van ADO Den Haag, waarbij hij de afgelopen jaren als jeugdtrainer actief was.

Fraser was op zoek naar een nieuwe assistent na het vertrek van de Engelsman Andy Myers. Hij kwam al snel uit bij Ranković, die Fraser nog kent uit zijn periode bij ADO Den Haag. "In onze ogen is Aleksandar de meest logische en waardige vervanger", zei de hoofdtrainer vrijdag. "Ik zag hem als speler al als een echte leider en als trainer wilden wij hem bij ADO al snel bij het eerste halen. Hij koos destijds bewust voor de geleidelijke weg."

De Servische middenvelder speelde tussen 2002 en 2005 ruim zeventig competitiewedstrijden in het geel-zwart van Vitesse. Ranković kwam daarna vijf jaar uit voor ADO Den Haag en sloot zijn carrière vervolgens af bij Partizan Belgrado. Hij wordt in Arnhem naast Edward Sturing de tweede assistent van Fraser.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner