03.06.2017 09:06

Juventus wil Real Madrid van de troon stoten

Real Madrid kan zaterdagavond historie schrijven door als eerste club twee keer achter elkaar de Champions League te winnen. De Europese kampioen van vorig seizoen staat opnieuw in de finale, waarin Juventus de tegenstander is.

De Italiaanse recordkampioen hoopt na vier verloren finales eindelijk weer eens de 'beker met de grote oren' mee te nemen naar Turijn. Dat deed Juventus voor het laatst in 1996, door de strafschoppen beter te nemen dan Ajax. Bij twee van de vier verloren finales die volgden, in 1997 en 1998, stond Zinédine Zidane op het veld bij de 'Oude Dame'.

De Franse spelmaker won de Champions League in 2002 wel in het witte shirt van Real Madrid. Vorig jaar deed hij dat ook als trainer van de 'Koninklijke'. De ploeg van Zidane nam in de finale tegen Atlético Madrid de strafschoppen beter. Twee jaar daarvoor had Real de stadgenoot ook al verslagen en daarmee eindelijk 'La Décima' veroverd, de tiende eindzege in het belangrijkste Europese bekertoernooi.

De finale van zaterdag tussen de kampioenen van Spanje en Italië begint om 20.45 uur. De Duitse scheidsrechter Felix Brych heeft de leiding onder het gesloten dak van het stadion in de hoofdstad van Wales.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner