03.06.2017 23:33

Zidane als trainer in CL beter dan als speler

Zinédine Zidane kan ook als trainer niet meer stuk bij Real Madrid. De Fransman heeft net als de 'Koninklijke' geschiedenis geschreven, door Juventus met 4-1 te verslaan in de Champions League en de cup met de grote oren te winnen.

Zidane werd in januari 2016 aangesteld als hoofdcoach van Real Madrid als opvolger van de ontslagen Rafael Benítez. Dat bleek een schot in de roos. Anderhalf jaar later heeft de 44-jarige Fransman twee keer de Champions League gewonnen, plus ook nog de landstitel in het afgelopen seizoen.

Met zijn tweede opeenvolgende Europa Cup-1/Champions League-winst schaart hij zich in een rijtje met negen andere coaches. Arrigo Sacchi was de laatste coach die hetzelfde presteerde als Zidane nu, in de seizoenen 88/89 en 89/90.

Als trainer heeft 'Zizou' in de Champions League nu al beter gepresteerd dan in zijn spelerscarrière. Zidane stond als voetballer drie keer in de finale van het kampioenenbal en verloor er twee. Beide verloren finales speelde hij voor Juventus. De gewonnen finale kwam hij uit voor Real Madrid.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner