04.06.2017 19:59

Griezmann laat Atlético niet in de steek

Aan alle geruchten rondom Antoine Griezmann komt definitief een einde: de aanvaller blijft bij Atlético Madrid. De club mag door een straf van de FIFA geen nieuwe spelers aantrekken, waardoor Griezmann Atlético niet in de steek wil laten.

Het Tribunal Arbitral du Sport (TAS) legde de Madrileense clubs Real en Atlético in september 2016 een transferverbod op voor het contracteren van minderjarige spelers. De straf voor Real Madrid werd geseponeerd, maar Atlético Madrid ging tevergeefs in beroep en de straf blijft staan. De gehele zomer mogen er geen spelers naar de club getransfereerd worden.

Een eventuele opvolger voor Griezmann, die flink aan een transfer naar Manchester United werd gelinkt, zou dan tot januari 2018 op zich moeten laten wachten. De Fransman wil de club dat niet aandoen, waardoor hij heeft besloten Atlético trouw te blijven. "Samen met mijn adviseur, Eric Olhats, heb ik besloten dat ik blijf. Het is een zware tijd voor de club en nu vertrekken zou een vuile truc zijn."

Op zijn Twitteraccount heeft Griezmann zijn uitspraken nog extra kracht bijgezet. Nadat bekend werd dat het TAS het transferverbod niet zou terugdraaien, reageerde hij met "Nu meer dan ooit Atléti."

Atlético Madrid kan opgelucht adem halen
Griezmann vertrok in de zomer van 2014 naar Madrid, waar hij is uitgegroeid tot onmisbare schakel in de ploeg van trainer Diego Simeone. Niet voor niets is Griezmann de speler die afgelopen seizoen de meeste minuten op het veld stond van alle grote competities. En dat vertrouwen beloonde Griezmann met een heleboel doelpunten. In de Primera División werd hij al in zijn eerste 3 seizoen clubtopscorer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner