06.06.2017 16:31

Bosz bespreekt conflict niet bij BVB-presentatie

Trainer Peter Bosz wil niet uitgebreid terugblikken op zijn moeizame relatie met enkele leden van de technische staf van Ajax. "Er is veel over mijn vertrek gezegd en geschreven", zei hij dinsdag tijdens zijn presentatie als nieuwe hoofdcoach bij de Duitse club. "Ik wil het daar niet over hebben. Ik kijk vooruit. Ik kijk naar Dortmund."

Bosz en zijn rechterhand Hendrie Krüzen zouden in hun eerste seizoen bij Ajax lijnrecht tegenover Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman, Carlo l'Ami en Bjorn Rekelhof zijn komen te staan. ,,Vier weken geleden dacht ik ook nog dat ik bij Ajax zou blijven'', wilde de nieuwe trainer van Borussia Dortmund nog kwijt. Maar daarna veranderde alles heel snel.''

"Het doet me pijn dat ik de jongens van Ajax moet verlaten. We hebben goed gewerkt en tot het laatst spektakel geboden en goed voetbal gespeeld.", stelde Bosz voordat hij een hardnekkig gerucht tegensprak. "We hebben hier bij Dortmund niet over Kasper Dolberg gesproken. Het is niet mijn wens om hem hier naar toe te halen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner