08.06.2017 08:16

Costa: Conte heeft mij niet meer nodig

Diego Costa komt komend seizoen niet voor in de plannen van trainer Antonio Conte van Chelsea. De 28-jarige Spaanse aanvaller heeft dat te horen gekregen van zijn coach, zei hij woensdag na de interland van Spanje tegen Colombia (2-2).

"Conte heeft mij een bericht gestuurd en daarin aangegeven dat ik niet voorkom in de plannen die hij met Chelsea heeft. Mijn relatie met hem was dit seizoen niet goed. Het is jammer, maar het is niet anders",aldus Costa, die met twintig doelpunten in 35 competitiewedstrijden een belangrijk aandeel had in de landstitel van Chelsea.

Costa wil terugkeren naar Atlético Madrid, de club waar hij van 2010 tot 2014 voetbalde. De spits zal echter moeten wachten tot het transferverbod van Atlético voorbij is. Dat verbod loopt tot eind januari.

Ingewikkeld
"Vijf maanden niet spelen? Ik weet het niet, dat is ingewikkeld. Er komt een WK voetbal aan, dus daar moet ik ook aan denken. Maar mensen weten dat ik van Atlético houd, en dat ik graag in Madrid woon", aldus Costa.

Engelse media gaan er vanuit dat Romelu Lukaku de plek van Costa bij Chelsea inneemt. De huidige spits van Everton stond al eerder onder contract bij de Londenaren.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner