08.06.2017 10:13

Mattheij kiest voor langer verblijf Excelsior

Jurgen Mattheij blijft bij Excelsior voetballen. De 24-jarige centrale verdediger verlengde donderdag zijn aflopende contract met twee jaar, meldt de eredivisieclub.

"Ik heb met een aantal buitenlandse clubs gesproken en de verleiding was groot, maar ik vind mezelf nu nog niet klaar voor die stap. Misschien dat dit over één of twee jaar wel zo is. Ook vanuit Nederland was er interesse en daarbij vroeg ik me af: is dit het waard om Excelsior te verlaten? Het antwoord daarop was uiteindelijk nee", aldus Mattheij, die al zes seizoenen voor Excelsior speelt.

Excelsior eindigde afgelopen seizoen onder leiding van trainer Mitchell van der Gaag als twaalfde in de Eredivisie. "De lat voor komend seizoen ligt inderdaad weer wat hoger na de twaalfde plaats van afgelopen jaar", erkent hij. "Dat had vooraf waarschijnlijk niemand verwacht. We moeten met het oog op komend seizoen echter wel reëel zijn. Natuurlijk zijn de verwachtingen hoger, maar we moeten vooral realistisch blijven. Laten we eerst afwachten hoe de selectie er straks uitziet en hoe het allemaal gaat lopen. Pas dan kunnen we een doelstelling vaststellen."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner