09.06.2017 10:38

'Schalke stuurt trainer Weinzierl weg'

Schalke 04 neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Markus Weinzierl. Later op vrijdag krijgt de coach te horen dat de voetbalclub uit Gelsenkirchen niet met hem verder gaat, meldt het Duitse persbureau DPA. Domenico Tedesco van FC Erzgebirge Aue, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, volgt Weinzierl op. De pas 31-jarige coach wist met Erzgebirge Aue degradatie te voorkomen.

Weinzierl eindigde dit seizoen met Schalke als tiende in de Bundesliga. In de Europa League verloren de Duitsers in de kwartfinale van Ajax.

Naast Schalke is vrijdag ook trainersnieuws te verwachten van Bayer Leverkusen. Die club, twaalfde in de eindstand, krijgt Heiko Herrlich vermoedelijk als nieuwe coach. Herrlich voetbalde van 1989 tot 1993 voor Leverkusen, en is nu coach van Jahn Regensburg.

Hoffenheim maakte vrijdag bekend juist door te gaan met de huidige coach. Julian Nagelsmann, met 29 jaar de jongste trainer ooit in de Bundesliga, verlengde zijn contract bij de nummer vier van afgelopen seizoen tot 2021. Nagelsmann werd genoemd als kandidaat bij een aantal grote Duitse club, maar hij kiest voor een langer verblijf bij Hoffenheim.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner