09.06.2017 23:44

Advocaat kan leven met ruime zege

Bondscoach Dick Advocaat kon leven met de zege van Oranje op Luxemburg (5-0). "We hadden wel vaker moeten scoren", zei hij. "En ik vond dat je bij sommige jongens kon zien dat ze weinig spelen. Dat was wel jammer."

Vincent Janssen had het lastig in de spits en Memphis Depay voetbalde ook niet zijn beste interland voor Oranje. Kevin Strootman kwam dit seizoen wel vaak in actie voor AS Roma, maar was opnieuw niet die middenvelder van voor zijn knieblessure. "Ik ga niet in op namen", zei Advocaat. "Maar iedereen heeft de wedstrijd wel gezien. Wat ik wel positief vond, is dat is dat iedereen erg hard heeft gewerkt. We hebben nu ook drie keer in korte tijd gewonnen. Dan mag je tevreden zijn."

Advocaat leek geëmotioneerd toen de jubilerende Sneijder de 2-0 maakte. "Zag je een traan op mijn wang", herhaalde hij. "Dat zou kunnen ja. Dat had ik volgens mij tijdens het volkslied ook al. Ik word oud denk ik. Daar moet ik voor uitkijken."

Heel fitte ploeg
De 69-jarige Hagenaar wilde niet treuren over de winst van Zweden op Frankrijk. Beide landen hebben nu drie punten meer dan Nederland. "Dus we kunnen nu ook voor de eerste plaats gaan", blikte Advocaat vooruit op de volgende kwalificatiewedstrijd van eind augustus tegen Frankrijk. "Zweden had daar ook bijna gewonnen. Nou, dan kunnen wij dat ook."

"Het is wel heel belangrijk hoe we de zomer uitkomen", vervolgde Advocaat. "Sommige competities beginnen laat. Jongens zijn dan ook soms nog op zoek naar een club. We zullen alles goed moeten monitoren. Want alleen met een heel fitte ploeg hebben we kans tegen Frankrijk."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner