10.06.2017 19:59

Jørgensen en Dolberg laten Denemarken winnen

Denemarken heeft zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan met de nodige moeite gewonnen. Nicolai Jørgensen en Kasper Dolberg, de spitsen van respectievelijk Feyenoord en Ajax, droegen allebei met een doelpunt bij aan de winst van de Denen in Almaty: 1-3.

Jørgensen opende in de 27e minuut de score in Almaty. De topschutter van de eredivisie, die van bondscoach Age Hareide de voorkeur had gekregen boven Dolberg, knalde een afgeslagen voorzet langs de doelman van Kazachstan. Het gastland moest kort voor rust met tien man verder, nadat aanvoerder Baurzhan Islamhan met rood van het veld was gestuurd voor een elleboogstoot.

Christian Eriksen verdubbelde kort na rust de Deense voorsprong uit een strafschop, maar met tien man kwam Kazachstan een kwartier voor tijd terug tot 1-2. Invaller Dolberg besliste de wedstrijd in de 81e minuut door een voorzet van Martin Braithwaite in te tikken.