11.06.2017 12:09

Ronaldo en Lewandowski naar ongekende hoogte

Cristiano Ronaldo wijst zijn ploeg de weg tegen Letland. (09-06-2017)
Cristiano Ronaldo wijst zijn ploeg de weg tegen Letland. (09-06-2017)

De WK-kwalificatie is 6 wedstrijden onderweg en de absolute topscorers onderscheiden zich van de rest: Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski. De spitsen van Portugal en Polen staan al op 11 doelpunten.

Afgelopen weekend werd de score verder opgevoerd door Ronaldo en Lewandowski. In de wedstrijd Letland - Portugal (0-3) maakte Ronaldo 2 doelpunten, terwijl Lewandowski bij Polen - Roemenië (3-1) met een hattrick zijn ploeg hoogstpersoonlijk aan de overwinning hielp.

De doelpuntenproductie van beide landen is enorm afhankelijk van de productie van de spitsen. Portugal maakte 22 doelpunten in de WK-kwalificatie, waarvan de helft door Ronaldo werd gescoord. Polen kan al helemaal niet zonder Lewandowski. De spits van Bayern München was goed 73 procent van de productie (11 van de 15).

4 jaar geleden, bij de WK-kwalificatie voor 2014, werd Robin van Persie topscorer met 11 doelpunten. Dat was ook het record in de WK-kwalificatie, gedeeld met de Portugese spits Pauleta (voor WK2006). Dat record ligt nu ook in handen van Ronaldo en Lewandowski, die daar maar 6 wedstrijden voor nodig hadden. Met nog 4 wedstrijden te gaan wordt het een nek-aan-nekrace wie zich tot grootste goalgetter gaat kronen, maar het is een kwestie van tijd tot Van Persie en Pauleta definitief uit de boeken gaan. Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski zijn deze WK-kwalificatie een klasse apart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner