11.06.2017 20:03

Ieren pakken terecht punt tegen Oostenrijk

Ierland heeft zondag op het nippertje gelijkgespeeld tegen Oostenrijk in de kwalificatie voor het WK voetbal van 2018. De Ieren van bondscoach Martin O'Neill speelden in Dublin 1-1 en houden zo in groep D een voorsprong van vier punten op de Oostenrijkers.

De bezoekers kwamen na een half uur op voorsprong. Martin Hinteregger liep goed in op een corner van David Alaba en schoot de bal achter doelman Darren Randolph. Na rust redde Stefan Lainer op de lijn op een kopbal van Kevin Long, maar vijf minuten voor tijd was het toch raak via Jonathan Walters. Vervolgens zag de thuisploeg nog een doelpunt afgekeurd worden.

In dezelfde groep eindigde Moldavië - Georgië in 2-2. De thuisploeg kwam voor rust op voorsprong via Radu Ginsari en Alexandru Dedov. De Georgiërs waren in de tweede helft trefzeker via Giorgi Merebasjvili en de door Vitesse verhuurde Valeri Qazaisjvili. Guram Kashia van Vitesse speelde de hele wedstrijd.